Daniel Maissan deelt zijn kijk op de wereld middels beeld. Een blik die zich kenmerkt door nieuwsgierigheid en een verlangen om ‘erbij’ te zijn. Een manier van werken - of zelfs leven - die hem al meer dan twintig jaar beweegt om de wereld over te reizen. Zelf noemt hij het dwalen: kijken naar wat er op zijn pad komt en onbevooroordeeld waarnemen. Zonder kaders. Hij maakt contact, is betrokken en tegelijkertijd creëert de cameralens ook een afstand. Dat maakt hem onderdeel van de situatie, maar ook weer niet. Het stelt hem in staat voorbij de onderlinge verschillen van mensen te kijken, naar de overeenkomsten die wij allemaal hebben. Een aanschouwende kracht die hem in staat stelt om de situatie vast te leggen zoals hij die aantreft, zonder censuur of inkleuring. Het pure, naakte beeld. Rauw en echt.

Al meer dan 15 jaar werkt hij in binnen en buitenland als fotograaf aan projecten waarin hij geloofd. Stichtingen en organisaties die hij onderweg tegen komt en die in zijn ogen de wereld mooier proberen te maken, biedt hij zijn hulp aan dmv fotografie, story telling en zijn ervaringen in het veld. 

21 Oktober vertrekt Daniel naar Sienna om daar acte de presence te geven als finalist van de Sienna International Photography Awards. Met een verhaal dat hij maakte voor een kleine stichting in Nepal schopte hij het tot de laatste 3 in zijn categorie. Tegelijkertijd zal het einde van deze award-uitrijking het startsein betekenen van een nieuw avontuur. 

 

Daniel zal niet in een vliegtuig, maar op de motor richting Sienna reizen. Na de uitreiking is het plan om door te rijden naar Tarifa in Spanje om daar de boot te nemen naar Marokko. Vanaf daar zal het nieuwe avontuur daadwerkelijk beginnen. Een tocht op de motor langs de westkust van Afrika, van Tanger (Marocco) naar Kaapstad (Zuid Afrika) waarbij hij in zoveel mogelijk landen die hij doorkruist, een of meerdere kleine stichtingen zal helpen met beeldmateriaal, verhalen en met zijn ervaren kijk op het leven. Daarnaast zal hij verhalen optekenen van mensen die hij onderweg tegen komt; kunstenaars, muzikanten, schrijvers, ambachtslieden, ze zullen allemaal aan bod komen.

In de afgelopen jaren diende de stichtingen zich vaak tijdens de reis aan. Een organische manier van werken die Daniel op het lijf is geschreven. In dit geval zal hij in Nederland geholpen worden door iemand die hem helpt met het vinden van stichtingen en organisaties in het geval dat deze zich toch niet vanzelf openbaren. Deze persoon zal ook helpen met het redigeren van teksten voor de site en andere praktische zaken die voor iemand onderweg een stuk lastiger zijn. Door middel van sponsoren en een gofundme page kan hij het werk voor de stichtingen volledig kosteloos doen.

Nog nodig voor vertrek

 1. Iemand die vanuit Nederland wil samen werken met Daniel. Dit houdt in:

  - Stichtingen op de route vinden die interessant zijn.
  - Redigeren van blog en story.
  - Eventueel benodigd direct contact met sponsoren als dit voor Daniel niet mogelijk is.

 2. Motor

 3. Korte cursus in motor onderhoud

 4. Website / Blog

 5. Sponsoren

 6. Camera apparatuur / drone

 7. Praktische reisbenodigdheden

 8. Startkapitaal van € 5000,- (eerste 100 dagen op basis van €50,- per dag)

 9. Go fund me pagina

 10. Iemand die voor het komende jaar in mijn huis wil